Estetisk behandling

Botox

Botuliniumtoxin typ A, mer känt som Botox, är idag en beprövad och effektiv metod för dig som vill se fräschare ut och bli av med lite rynkor. Botuliniumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av vilket gör att huden slätas ut och rynkorna blir mindre framträdande.

 

bild tar dig till information on Botox

Vanligaste behandlingarna med Botox

  • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
  • Horisontella rynkorna i pannan
  • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)

Botox användas även med mycket god effekt vid överdriven svettning, s.k. hyperhidros. Läs mer nedan.

botoxbehandling mot överdriven svettning

Svettbehandling​

Överdriven svettning, s.k. hyperhidros, är ett tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen. Svettningen kan vara allmän, det vill säga man svettas mycket över hela kroppen. Den kan också vara koncentrerad till ett lokalt område.

Injektion med Botulinumtoxin erbjuder en effektiv behandling vid lokal överdriven svettning. Läkemedlet blockerar nervimpulserna till svettkörtlarna och svettningen upphör.

Effekten märks redan efter ett par dagar. När ett par veckor har gått upphör svettningarna i det närmaste helt. Resultatet varar mellan 5 – 9 månader, varefter en ny behandling kan göras. En svag rodnad kan uppstå men är övergående.

Behandling av armhåla

Behandlingen mot armsvett gör inte särskilt ont ock kräver ofta ingen bedövning.  Vill man ha bedövning kan en bedövningskräm appliceras i armhålorna en timme före behandling.

Behandling av handsvett ​

Behandling av handsvett görs med bedövning och innebär då inget större obehag. 

Efter hyperhidrosbehandling upphör svettningarna i det närmaste helt, och effekten sitter i 3-15 månader, varefter en ny behandling görs.

Frågor och svar om svettbehandling

Kan vem som helst göra svettbehandling?​

Man bör inte vara gravid eller ammande och inte heller ha en neurologisk sjukdom med nedsatt muskelkraft som t ex myastenia gravis.

Vilka är biverkningarna?

Eventuella biverkningar av botulinumtoxin är lindriga och övergående. För mer information är du välkommen att boka en konsultation. 

Svettas man mer på något annat ställe om man gör svettbehandling?

Nej det gör man inte.

Jag är i övergångsåldern och besväras av svettning och vallningar. Kan jag göra svettbehandling?

Ja, svettbehandling kan ge en betydande lättnad av dina besvär.

Hjälp av våra experter

Vilken behandling som passar dig bäst kan vara svårt att veta. En konsultation hos någon av våra experter hjälper dig att hitta rätt metod. För att boka en tid ring 040 – 60 765 60.