Estetisk behabdling

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen för att åstadkomma ett piggare och fräschare utseende.

De är en viktig del av kroppen eftersom det är något av det första vi ser hos en annan människa. Muskulaturen runt ögat blir svagare med åldern vilket kan få ögonlocken att hänga och dina ögon att se mindre och tröttare ut. Dessa förändringar kring ögat får många att se äldre ut än de känner sig och då är ögonlocksplastik räddningen.

Ögonlocksplastik är något vi på Actis Care har stor erfarenhet av. Du kan välja att operera övre eller undre ögonlocken eller båda två samtidigt.

Bild tar dig till information om ögonlocksplastik

Hur går det till?

INFÖR

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi informerar om hur en operation går till och vad du bör tänka på.

UNDER

Ingreppet görs i lokal anestesi och tar ungefär 45 minuter. Efter operationen får du ligga ner med en kylande ögonmask i ca 30 min innan du får åka hem. När bedövningen släpper kan du känna viss smärta, men denna släpper redan efter någon timme.

EFTER

Redan efter en vecka kan vi ta bort stygnen och ärret kommer knappt bli märkbart eftersom det ligger i den naturliga globlinjen.

Det kan vara ömt och spänna runt ögat i någon vecka. Svullnad och blåmärken kan minimeras genom att du lägger is på ögonen några gånger de första dagarna. Under natten kan du minska svullnaden genom att ligga med huvudet i högläge.

Hjälp av våra experter

Vilken behandling som passar dig bäst kan vara svårt att veta. En konsultation hos någon av våra experter hjälper dig att hitta rätt metod. För att boka en tid ring 040 – 60 765 60.